Доступність посилання

ТОП новини

Бартелс: головна тема зустрічі командування НАТО у Вільнюсі – перегляд відносин з Росією


Перегляд відносин НАТО з Росією є однією з ключових тем під час зустрічі вищого військового командування альянсу, що проходить в суботу, 20 вересня, у Вільнюсі.

Про це повідомив голова військового комітету НАТО Кнуд Бартелс, передає Deutshe Welle з посиланням на інформагенцію AFP.

«Головним у наших дискусіях буде розроблення та імплементація нашого плану дій», – зазначив генерал Бартелс, посилаючись на нові ініціативи, озвучені на останньому саміті НАТО у Вельсі.

Новий план дій альянсу передбачає підготовку сил швидкого реагування, ротацію контингенту та військового обладнання у Східній Європі.

Президент Литви Даля Ґрібаускайте закликала учасників саміту НАТО не втрачати часу й чітко продемонструвати фактор стримування. У Литві очікують, що альянс незабаром створить нові регіональні центри командування та контролю в Центрально-Східній Європі.

«Ми розуміємо, що непідготовленість не може бути нашою стратегічною слабкістю. Ситуація у галузі безпеки докорінно змінилась уже півроку тому», – зазначила Ґрібаускайте.

Важливою темою зустрічі військового командування альянсу у Вільнюсі стане також ситуація на Близькому Сході, зокрема безпекові загрози, що йдуть від угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії.

XS
SM
MD
LG