Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі атакувати форум, організований Ходорковським у Нижньому Новгороді


У Нижньому Новгороді невідомі атакували будівлю, де в суботу, 20 вересня, проходив форум у рамках проекту «Відкрита Росія», який перезапустив екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський.

До студії «Відкритої Росії» з криками «Ганьба зрадникам Батьківщини!» увірвалися близько 30 осіб, повідомив учасник форуму, депутат Державної Думи Дмитро Гудков. За його словами, це були активісти націонал-патріотичної організації «Національно-визвольний рух».
На сайті Михайла Ходорковського повідомляється також, що в суботу поліцейські заблокували квартиру Бориса Нємцова в Ярославлі, звідки активісти планували вийти на зв'язок для участі в онлайн-форумі «Відкритої Росії».

Перезапуск проекту «Відкрита Росія» включав також проведення онлайн-форум у режимі телемосту між Москвою, Петербургом, Томському, Ярославлем, Нижнім Новгородом, Лондоном та іншими містами. Почав також працювати інтернет-портал openrussia.org. Протягом двох годин Михайло Ходорковський, який перебуває в Парижі, відповідав на запитання. На конференції виступили економіст Сергій Гурієв, письменник Дмитро Биков, публіцист Олександр Архангельський, правозахисник Лев Шлоссберг, підприємець Євген Чичваркін.

Фонд «Відкрита Росія» на чолі з Михайлом Ходорковським був заснований в 2001 році. Навесні 2006 року його рахунки були арештовані судом, і він призупинив свою діяльність. Своїм завданням «Відкрита Росія» вважає сприяння розвитку громадянського суспільства.

XS
SM
MD
LG