Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють позиції українських військових, попри режим припинення вогню – прес-центр АТО


Ігноруючи режим тимчасового припинення вогню, незаконні збройні формування далі обстрілюють позиції сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Артилерійських та мінометних обстрілів, а також обстрілів з використанням ракетних систем залпового вогню БМ-21 «Град» зазнали блокпости та опорні пункти, розташовані в районах населених пунктів Піски, Редкодуб, Центральний, Золотоє, Розсипне, Приовражне, Нижня Кринка, що в Донецькій області.

Ситуація в районі Маріуполя є стабільною. Там сили АТО проводять заходи, спрямовані на недопущення втрат серед особового складу.

Своєю чергою, сили АТО дотримуються режиму припинення вогню, наносять вогневі ураження противнику лише з метою нейтралізації його вогневих точок.

«Стан справ щодо підрозділів, розташованих в районі Дебальцевого, знаходиться під контролем командування АТО. Наші воїни продовжують здійснювати ізоляцію кризового району шляхом несення служби на блокпостах та опорних пунктах, проводять заходи з інженерного обладнання державного кордону України», – ідеться в повідомленні прес-центру АТО.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.
Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій. Крім того, Меморандум передбачає створення 30-кілометрової буферної зони.

РНБО України повідомила, що в ніч на суботу, 20 вересня, проросійські бойовики обстріляли блокпости українських силовиків.

XS
SM
MD
LG