Доступність посилання

ТОП новини

Чеський генерал очолить Військовий комітет НАТО


Новим майбутнім керівником Військового комітету НАТО обраний начальник Генерального штабу армії Чеської Республіки генерал Петр Павел.

Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На цю посаду 52-літнього генерала чеської армії Петра Павела обрали у суботу на засіданні Військового комітету НАТО у Вільнюсі.

Вперше в історії на одну з найвищих керівних посад НАТО був обраний представник країни з колишнього соціалістичного блоку. Генералові Петру Павелу члени Військового комітету надали перевагу перед його головними конкурентами з Італії та Греції.

Генерал Петр Павел обійме свою нову посаду, починаючи з червня 2015 року. Керіник Військового комітету НАТО обирається терміном на три роки.

Чинний глава Військового комітету альянсу Кнуд Бартелс повідомив, що однією з головних тем цієї зустрічі у Вільнюсі є перегляд відносин НАТО з Росією.

Головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив у Вільнюсі, що, за даними альянсу, російські регулярні війська досі залишаються на території материкової України й що режим припинення вогню наразі не працює.

XS
SM
MD
LG