Доступність посилання

ТОП новини

За минулу на Донбасі загинуло 2 українських військових – Лисенко


За минулу на Донбасі загинуло 2 українських військових, ще 8 було поранено. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, попри оголошене перемир’я бойовики продовжують обстріли позицій українських силовиків.

«Українські військовослужбовці відкривають вогонь лише у відповідь з метою захисту, коли є безпосередня загроза життю. Протягом доби сили АТО знищили до 40 бойовиків, 1 реактивну систему залпового вогню БМ-21 «Град» та 2 гармати», – говорить Лисенко.

Він зазначає, що yеспокійною залишається ситуація біля кордонів України.

«Вчора близько 18 години прикордонний наряд, що перебував в районі Шевченко поблизу Маріуполя, був обстріляний із стрілецької зброї групою невідомих осіб. Прикордонники напад відбили. Російські найманці змушені були відступити», – каже Андрій Лисенко.

За його словами, Росія продовжує активну повітряну розвідку з використанням безпілотників та авіації.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG