Доступність посилання

ТОП новини

ЄС вітає нові домовленості у Мінську


ЄС вітає підписання у Мінську меморандуму про дотримання режиму припинення вогню в Україні і закликає всі сторони виконувати їх. Про це йдеться у заяві речниці верховного представника ЄС з закордонних справ Катрін Аштон Майї Коціянчич.

«Всі деталі Мінського протоколу та меморандуму мають бути реалізовані повною мірою усіма сторонами. Довготривале припинення вогню залишається запорукою успіху у нинішніх зусиллях щодо досягнення політичного врегулювання на основі поваги суверенітету України та її територіальної цілісності. ЄС готовий підтримати будь-які зусилля, пов’язані з реалізацією цих угод», – мовиться у заяві.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG