Доступність посилання

ТОП новини

Українські війська відійдуть з буферної зони лише синхронно з противником – РНБО


Українські військові відійдуть із займаних ними позицій лише у разі повного припинення вогню і синхронно з відходом бойовиків. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Одним із головних пунктів (мінських домовленостей – ред.) є норма про припинення вогню, і потім далі йдуть інші пункти. Поки що перший пункт не виконується. Про інші ми поки що мови не ведемо», – наголосив Лисенко.

За повідомленням РНБО, за минулу на Донбасі загинуло 2 українських військових, ще 8 було поранено. А попри оголошене перемир’я бойовики продовжують обстріли позицій українських силовиків, каже Андрій Лисенко.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG