Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: «Металіст» розгнівав фортуну


«Металіст» не може використовувати свою футбольну арену в єврокубках, а у Львові підопічним Маркевича не пощастило
«Металіст» не може використовувати свою футбольну арену в єврокубках, а у Львові підопічним Маркевича не пощастило

Футбольний сезон у розпалі – провідні українські клуби вже не тільки провели по шість-сім матчів національного чемпіонату, а й стартували в групових турнірах єврокубків. Перші матчі склалися по-різному – «Динамо» свого португальського суперника на виїзді розгромило, «Дніпро» прогнозовано програв італійському «Інтеру», «Шахтар» уклав закономірний мир із «Атлетиком» із Більбао, натомість «Металіст» на останніх секундах втратив заслужену нічию в зустрічі з турецьким «Трабзонспором».

Безхмарно склався перший поєдинок групової стадії Ліги Європи для динамівців. Скромний португальський «Ріу Аве» зазвичай не хапає зірок із неба і в національному чемпіонаті, але цього року зміг здобути право зіграти у єврокубках. Дебютантові бракує не лише майстерності, але й досвіду – кияни легко долали захисні побудови господарів. На 20-й хвилині у своєму стилі забив Андрій Ярмоленко – змістившись із правого флангу до центру і пробивши з лінії штрафного майданчика. За кілька хвилин Юнес Беланда зробив рахунок 2:0, а в другому таймі розгром остаточно оформив Андрій Кравець.

Єдиний український представник у Лізі чемпіонів «Шахтар» вдруге поспіль розпочинав турнір у Країні басків. Торік гірники стартували у Сан-Себастьяні, тепер – у Більбао. «Атлетик» виявився міцнішим за «Реал Сосьєдад» чи донеччани цього разу зіграли слабше, та перемогти представника Іспанії на виїзді цього разу не пощастило. Обережний футбол у виконанні обох команд завершився закономірними нулями на табло.

Ще два матчі закінчилися поразками українських клубів. «Дніпро» на рівних грав із італійським грандом «Інтером» до середини другого тайму, коли другу жовту картку отримав лідер команди Руслан Ротань. Одразу після того міланці реалізували чисельну перевагу, рахунок 0:1 зберігся до фінального свистка.

Найприкрішою була поразка «Металіста». Харків’яни у Львові приймали турецький «Трабзонспор» і першими пропустили, коли в середині першого тайму неуважно зіграли після подачі з кутового. По перерві гра господарів налагодилася, логічний гол після красивої атаки забив Володимир Гоменюк. За півгодини, що залишалися до фінального свистка, номінальні господарі мали набагато більше шансів відзначитися переможним м’ячем, та футбольна фортуна вирішила, що свою прихильність до харків’ян витратила ще на кваліфікаційних стадіях турніру. Штрафний на останніх доданих секундах (навіть не хвилинах) гри перетворився на гол, і «Трабзонспор» полетів до Туреччини з трьома очками замість одного…

За таким же сценарієм – у компенсований час харків’яни в сьомому турі чемпіонату України втратили перемогу в зустрічі зі львівськими «Карпатами» – 3:3. Та головна сенсація сталася все ж не в цій зустрічі – у Києві на стадіоні імені Банникова «Шахтар» програв іншій «бездомній» команді з Донбасу – луганській «Зорі» – 0:1. Цей результат дає можливість дніпропетровському «Дніпру» вже сьогодні очолити турнірну таблицю – в разі домашньої перемоги над іншим донецьким клубом – «Олімпіком», а київські динамівці можуть наблизитися до гірників на відстань одного очка – якщо вдома переграють луцьку «Волинь».

  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG