Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов каже, що Меджлісу не існує


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Самопроголошений «прем’єр» Криму Сергій Аксьонов заявляє, що з юридичної точки зору Меджлісу кримськотатарського народу не існує.

«З точки зору юридичного поля для мене такої організації не існує. Який Меджліс? Організація не була зареєстрована належним чином. Її немає», – заявив Аксьонов в інтерв’ю російській газеті «Комерсант».

Він також наголосив, що буде «видворяти з Криму будь-кого, хто буде зіштовхувати людей лобами на міжнаціональному ґрунті».

Вранці 16 вересня в Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники, там пройшов обшук. У МВС і Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися.

У ході обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримскотатарського народу, кілька релігійних книг, комп’ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

17 вересня в будівлю Меджлісу прийшли представники ФСБ Росії і судові пристави. Вони зачитали судову постанову про виселення.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як «залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу».

XS
SM
MD
LG