Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: відбувається підготовка до відведення важкого озброєння за 15-кілометрову зону


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Українські силовики почали підготовку до відведення з передових позицій важкої артилерії за 15-кілометрову зону відповідно до домовленостей, досягнутих 19 вересня у Мінську. Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони України Андрій Лисенко.

За його словами, мова іде про відведення артилерії і броньованої техніки, яка має на озброєнні гармати калібром понад 100 міліметрів. Всі ж інші підрозділи і техніка, як заявив Лисенко, продовжують залишатися на займаних позиціях.

За даними РНБО, бойовики також почали відводити важке озброєння на 15-кілометровий рубіж від лінії бойових дій. «У нас є інформація, що у них (у бойовиків – ред.) також почався рух на відведення, але поки не такий активний, як ми очікуємо», – додав Лисенко.

За його словами, за оперативною інформацією, спостерігається відведення військ Росії з України, «і тому у бойовиків стає менше можливостей використовувати важку артилерію, вони відходять на другорядні позиції».

Крім того, за даними РНБО, за останню добу не зафіксовано фактів обстрілу української території з Росії й порушень українського повітряного простору російськими безпілотними літальними апаратами.

Одне з положень ухваленого в Мінську 19 вересня меморандуму передбачає відведення засобів ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше ніж 15 км із кожного боку, зокрема з населених пунктів, що дасть можливість створити зону припинення застосування зброї завширшки не менше ніж 30 кілометрів (зону безпеки).

XS
SM
MD
LG