Доступність посилання

ТОП новини

Почався четвертий етап інформаційної війни з Росією – Нацкомісія з захисту моралі


Почався четвертий етап антиукраїнської інформаційної війни – Костицький
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Наразі Україна проходить четвертий етап інформаційної війни з Росією, заявив голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький. За його словами, феномен полягає в тому, що наразі часто воєнні дії спрямовані на підсилення інформаційного протистояння, а не навпаки.

«Зараз ми є свідками четвертого етапу, який можна рахувати якщо не з лютого, то ближче до літа. Інформаційна антиукраїнська війна перетворилась у психологічну агресію, вона насичена неправдивою інформацією. Часто уже синхронізуються бойові дії військ, які воюють проти України на сході, з цією інформаційною війною», – зауважив він.

За словами Костицького, найперший етап цього протистояння в медіапросторі визначався руйнуванням самоідентифікації українців. Костицький зауважив, що це відбувалось «м’яко», проте створило передумови для подальшого впливу.

«Антиукраїнська інформаційна війна пройшла перший етап, коли розвалювали нам через інформацію наші цінності, руйнувалася ідентичність, насаджувався алкогольний спосіб життя, героїзувалися люди, які займалися корупційною діяльністю», – зауважив він.

Другий етап розпочався у 2010-2011 році і фокусувався на «руйнуванні національної та міжконфесійної злагоди». Водночас, Костицький додав, що Національна комісія досліджувала це питання і переконана: в Україні немає соціально-економічних основ для протистояння між людьми різних вір та національностей.

Третій, передостанній етап, за словами голови Нацкомісії, припав на період революційних подій Майдану. «І основний удар спрямували на дискредитацію України як держави, нашу неспроможність створювати державу і будувати її, посягання на територіальну цілісність, конституційний лад. А десь пізніше трохи почалась масована пропаганда війни», – додав він.

Національна експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі підтримує заборону російських мовників як джерела антиукраїнської пропаганди.

Зокрема, 19 вересня окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив ретрансляцію в багатоканальних каналах на території України російського телеканалу «РБК-ТВ». Раніше Нацрада з питань телебачення заборонила ретрансляцію 15 російських каналів в ефірних і кабельних мережах.

XS
SM
MD
LG