Доступність посилання

ТОП новини

НБУ обмежив продаж валюти в одні руки сумою 3 тисячі гривень на добу


shutterstock
shutterstock

Національний банк України обмежив продаж іноземної валюти в одні руки сумою три тисячі гривень на добу.

Як повідомив Нацбанк на своїй сторінці в мережі Facebook, відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 22 вересня 2014 №591.

«Враховуючи посилення напруження на готівковому сегменті валютного ринку, постановою передбачено зменшення максимальної суми продажу готівкової інвалюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 тисячі гривень», – йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, це обмеження не поширюється на випадки «купівлі фізичними особами-резидентами готівкової інвалюти з метою погашення валютних зобов’язань за кредитними договорами».

Постановою також скасовується раніше запроваджена вимога обов’язкової конвертації в гривню переведень в інвалюті з-за кордону на користь фізичних осіб без відкриття рахунку.

«Очікується, що такі заходи сприятимуть збільшенню надходжень інвалюти в Україну за поточними неторговельними операціями», – заявили в Нацбанку.

У НБУ наголосили, що ці заходи мають «виключно запобіжний і тимчасовий характер» і будуть скасовані одразу після мінімізації відповідних негативних факторів на валютному ринку.

Передбачені постановою норми набувають чинності з 23 вересня 2014 року.

XS
SM
MD
LG