Доступність посилання

ТОП новини

«Марш за клімат» відбувся у Нью-Йорку


Сто тисяч людей взяло участь у демонстрації проти кліматичних змін у Нью-Йорку напередодні саміту ООН з питань клімату. Демонстранти вимагали від глав урядів країн світу звернути увагу на глобальне потепління та врятувати планету. Сьогодні понад 120 світових лідерів зберуться в Нью-Йорку на спеціальний саміт ООН із питань клімату. Мета – обговорити підготовку глобальної угоди щодо скорочення викидів вуглекислого газу. Угода має буде підписана наступного року в Парижі.

Демонстранти заполонили 30 кварталів Нью-Йорка. Основна вимога – уряди країн мають вирішити проблему глобального потепління.

Активіст-еколог, якому належить ідея проведення маршу задоволений явкою людей:

«Ми приємно здивовані кількістю людей, які вирішили взяти участь у марші, Це не просто найбільша екологічна демонстрація, це найбільше політичне зібрання у США за останні роки», – сказав Білл Маккібен.

Демонстранти несли плакати і прапори, читали молитви та виголошували гасла, і навіть танцювали на шляху до будівлі ООН. Біля самого приміщення не було ніяких промов, лише невеликі мітинги груп.

Хвилиною мовчання активісти вшанували тих, хто постраждав через кліматичні зміни: підвищення рівнів води, від засух та штормів.

Організатори стверджують, що 2600 подібних заходів відбулося у майже 60 країнах світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG