Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: місцеві вибори на Донбасі мають уберегти від заморожування конфлікту


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Місцеві вибори в окупованих районах Донецької і Луганської областей мають уберегти Україну від виникнення нової зони замороженого конфлікту, оскільки обиратися в цих регіонах мають не громадяни Росії, а кандидати з українськими паспортами.

Про це в штаб-квартирі ООН заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Децентралізація – це частина мирного плану президента, ключова політична основа, оскільки ми готові дати людям з Донецької та Луганської областей більше свобод, але також і більше відповідальності в економічному сенсі», – наголосив Клімкін.

Він зазначив, що виникненню нового різновиду «замороженого конфлікту» може протистояти «повна інтеграція в усі політичні процеси в Україні». За словами міністра, для цього потрібно провести місцеві вибори, які вже заплановані на 9 листопада.

16 вересня Верховна Рада ухвалила закони «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» і «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування окремих районів на Донбасі передбачає такий порядок терміном на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

XS
SM
MD
LG