Доступність посилання

ТОП новини

МЗС відкликає генконсула України у Барселоні, фігуранта програми Радіо Свобода «Схеми»


Олександр Хрипунов
Олександр Хрипунов

Міністерство закордонних справ розпочало процедуру відкликання генерального консула України у Барселоні Олександра Хрипунова. Як повідомив Радіо Свобода речник міністерства Євген Перебийніс, рішення відкликати дипломата ухвалив очільник МЗС Павло Клімкін.

«Міністром ухвалено рішення про припинення роботи пана Хрипунова на посаді генерального консула України у Барселоні. Скільки це буде тривати, я наразі не можу сказати – процес відкликання залежить від процедур у конкретній країні. Кожен наш посол або генеральний консул має провести певні завершальні зустрічі й здійснити відповідні процедури», – повідомив Перебийніс.

Раніше у телефонній розмові з журналістом програми Радіо Свобода «Схеми» Олександр Хрипунов зокрема виступив на підтримку законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня.

Крім того, під час Євромайдану Хрипунов виступав на захист тодішнього керівництва України, критикуючи мирні акції протесту в Україні і за її межами.

За інформацією програми «Схеми», міністр закордонних справ Павло Клімкін та генконсул Олександр Хрипунов починали разом дипломатичну кар'єру – з 1995 до 1997 разом працювали в управлінні контролю над озброєнням та роззброєнням МЗС України.

На цю ж тему: Генконсул України в Барселоні вважає «диктаторські» закони 16 січня європейськими

XS
SM
MD
LG