Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощалися з 21 невідомим солдатом, загиблим в Іловайську


У Дніпропетровську попрощались з 21 невідомим солдатом, загиблим на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

У центрі Дніпропетровська, на площі Героїв майдану, у вівторок відбулася урочиста церемонія прощання з 21 невідомим бійцем, загиблим під час бойових дій в Іловайську.

Віддати останню шану загиблим попри зливу прийшли сотні жителів міста з квітами та прапорами України. Молебень за загиблими відслужили священики кількох християнських конфесій – УПЦ Київського патріархату, Вірменської апостольської церкви, Української греко-католицької церкви.

В останню путь бійців проводжали під звуки державного гімну України у виконанні оркестру. Труни загиблих накрили синьо-жовтими прапорами, на кожній із них є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» та реєстровий номер.

Поховають бійців на Краснопільському кладовищі, на місці, яке називають Алеєю Героїв. За словами заступника керівника штабу національного захисту Дніпропетровщини Катерини Чижик, тіла солдатів, імена яких наразі не зʼясовані, сподіваються ідентифікувати згодом, матеріали для ДНК-експертизи відібрані. «У нашій області було вирішено, що тимчасово невідомих героїв будемо хоронити. Сьогодні ми поховаємо 21 людину. Попереду ще – невідома кількість поховань, адже щодня привозять все нових і нових хлопців. Ми сподіваємось, що ми їх всіх ідентифікуємо», – сказала Катерина Чижик.

Раніше у Дніпропетровську на Краснопільському цвинтарі поховали 11 невідомих солдатів, загиблих на Донбасі.

XS
SM
MD
LG