Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики угруповання «ДНР» заявили, що проведуть на Донбасі свої вибори


Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Бойовики угруповання «Донецька народна республіка», яке Україна визнала терористичним, заявили про намір провести 2 листопада «вибори до місцевого парламенту» на територіях, які наразі контролюють. Про це інформує російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на одного з лідерів «ДНР» Олександра Захарченка.

«Ми 2 листопада плануємо вибори в «Верховну Раду» і вибори глави республіки. Ніякі інші вибори, зокрема в Верховну Раду (України – ред.), проводитися у нас не будуть», – сказав він.

16 вересня Верховна Рада ухвалила закони «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» і «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей». Перший документ зокрема передбачає проведення позачергових місцевих виборів у цих районах 7 грудня цього року.

21 вересня президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам заявив, що проведення місцевих виборів в районах Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування має відбуватися «не під дулами автоматів».

Глава ЦВК Михайло Охендовський однак зазначив, що можливої відстрочки позачергових парламентських виборів на сході країни не буде. За його словами, 26 жовтня вибори відбудуться на всій території України, винятком буде лише тимчасово окупована територія Криму та місто Севастополь.

XS
SM
MD
LG