Доступність посилання

ТОП новини

Долгов: виконання критеріїв НАТО – найважча робота


Голова місії України при НАТО Ігор Долгов
Голова місії України при НАТО Ігор Долгов

Найголовніша проблема для України на шляху до партнерства з НАТО – це адаптація до критеріїв альянсу. Про це заявив голова місії України при НАТО Ігор Долгов, виступаючи у Центрі європейської політики у Брюсселі.

«Змінити законодавство і звернутися з проханням до НАТО – це не головна проблема. Найважча робота – це виконати критерії членства. Ми розуміємо, що ми маємо зробити багато речей, щоб адаптуватися до критеріїв, необхідних для партнера з НАТО. Те, що ми відчували з самого початку – це відсутність основних речей, таких, як забезпечення лініями зв’язку чи радіостанціями від звичайного солдата до вищого командира. Тепер ми придбали достатню кількість таких пристроїв, але ми потребуємо, звісно більше», – зазначив Долгов.

Ігор Долгов також наголосив, що сьогодні для України купувати газ в ЄС дешевше, ніж у Росії.

«Сьогодні ми купуємо газ у країн ЄС – через Словаччину та Угорщину. Я не впевнений, але швидше за все це російський газ, проте ми платимо менше, коли купуємо у Європі, ніж у Росії», – сказав Долгов.

29 серпня Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування позаблокового статусу України та відновлення курсу на членство країни в НАТО. Це стало наслідком воєнної агресії Росії щодо України.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов сказав, що у парламенті є голоси для скасування позаблокового статусу України.

XS
SM
MD
LG