Доступність посилання

ТОП новини

У Росії кажуть, що українців затримали за «порушення громадського порядку»


«Марш миру» у Москві, 21 вересня 2014
«Марш миру» у Москві, 21 вересня 2014

Двоє громадян України були затримані 21 вересня у Москві, але не на акції «Марш миру». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу головного управління МВС Москви.

«Повідомлення про затримання на «Марші миру» двох громадян України не відповідає дійсності», – зазнали у московській поліції.

За їхньою інформацією, 21 вересня у Москві дійсно було затримано двох людей, які «порушували громадський порядок і, незважаючи на вимоги співробітників поліції припинити протиправні дії, не підкорялися їм».

Наразі, повідомляють в ГУ МВС Москви, затриманим пред’явлено звинувачення в адміністративному правопорушенні.

Як повідомляло Радіо Свобода, посольство України у Росії отримало повідомлення про зникнення українського бізнесмена і мецената Тимофія Нагорного. Речник МЗС Євген Перебийніс розповів Радіо Свобода, що Нагорний і його помічник були затримані московською поліцією за участь у «Марші миру» 21 вересня, їхнє місце перебування досі невідоме, а зв’язок з ними відсутній.

За словами речника МЗС, згідно з нормами міжнародного права правоохоронні органи Росії зобов’язані надати відповідну інформацію, а також допустити консульського працівника до затриманого.

Тимофій Нагорний – засновник Фонду волонтерів України, який надає допомогу переселенцям з місця проведення АТО і з Криму. Саме за підтримки Фонду у Слов’янську 12 серпня виступив відомий російський рок-музикант Андрій Макаревич.

21 вересня у кількох містах Росії та світу проходили «Марші миру», метою яких було висловити протест проти військової агресії Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG