Доступність посилання

ТОП новини

У Луганській області бойовики обстріляли авто місії ОБСЄ – РНБО


Речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко

У Луганській області поблизу міста Щастя диверсійна група сепаратистів обстріляла автомобіль міжнародної місії ОБСЄ зі стрілецької зброї. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Про постраждалих в РНБО не повідомляють.

Крім того, спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ також зафіксували факти порушення перемир’я з боку сепаратистів поблизу Маріуполя та Дебальцевого Донецької області.

Раніше група спостерігачів ОБСЄ потрапила під обстріл у Донецьку.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України.

19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Документ складається з 9 пунктів і, зокрема, передбачає припинення застосування зброї всіма сторонами, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій, виведення всіх іноземних збройних формувань з території України, в тому числі всіх так званих найманців.

Меморандум також передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше ніж 15 кілометрів з кожного боку (створюється зона безпеки завширшки не менше ніж 30 кілометрів), запроваджує заборону на польоти бойової авіації, в тому числі безпілотних літальних апаратів, за винятком апаратів ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG