Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: ми удостоїлись другого місця як загроза міжнародному миру


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Події, які відбуваються в Україні, – це проблема не американців, а українців. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи заяву президента США Барака Обами на сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Що стосується санкцій – це проблема США. А ось те, що відбувається в Україні – це зовсім не їх проблема, а проблема самих українців», – цитують Лаврова російські ЗМІ.

Сергій Лавров також обурився, що президент США назвав російську агресію одним із головних викликів міжнародній безпеці.

«Що стосується виступу президента США, то ми удостоїлися другого місця як загроза міжнародному миру і безпеці. На першому – вірус ебола, на другому – російська агресія в Європі, і вже на третьому – «Ісламська держава» та інші терористи, які зараз господарюють на Близькому Сході, насамперед у тих країнах, в які США здійснювали інтервенцію – незаконно, з порушенням міжнародного права», – сказав Лавров.

Виступаючи перед Генасамблеєю ООН у Нью-Йорку, президент США Барак Обама заявив, що угода про припинення вогню в Україні відкриває шлях до миру, якщо Росія підтримає його.

За словами Обами, якщо Росія обере цей шлях, Захід зніме санкції і привітає роль Москви у вирішення спільних проблем.

Як заявив Обама, дії Росії в Україні є викликом післявоєнному ладу.

У цьогорічній сесії Генеральної асамблеї ООН, яка триватиме до 30 вересня, беруть участь понад 140 глав держав і урядів.

Головними темами обговорення є поширення вірусу еболи, агресія Росії в Україні та загроза, яка йде від «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG