Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ виявила невідомі поховання на Донеччині


Бойовики «ДНР» повідомили місії спостереження ОБСЄ, що знайшли три безіменні могили, у яких міститься по кілька тіл. За повідомлення, два поховання знаходяться у шахті «Комунар» біля села Нижня Кринка (35 кілометрів на північний схід від Донецька), і ще одне – у самому селі. Про це йдеться у звіті ОБСЄ за 23 вересня.

«Представники місії ОБСЄ поїхали туди і побачили у шахті два відсіки, розташовані на відстані 50 метрів один від одного, на яких лежало по 2 тіла. Усі трупи почали розкладатися. Представники ОБСЄ також побачили вісім 9-міліметрових гільз від пістолета Макарова, які лежали на відстані приблизно 5 метрів від людських решток», – зазначають в ОБСЄ.

«Неподалік дороги на краю села, представники ОБСЄ побачили насип землі, який нагадує могилу, на якому була встановлена табличка з написом російською мовою були вказані імена (а в одному випадку ініціали) 5 осіб. На дошці зазначено, що ці люди померли 27 серпня 2014 року. На верхній її частині дошки був інший напис – «Померли за путінську брехню. Ні у вугільній шахті, ані у селі представники ОБСЄ не помітили ніяких судових експертів», – йдеться у повідомленні ОБСЄ.

23 вересня помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Симонович повідомив, що кількість загиблих на Донбасі перевищила 3 тисячі. За його словами, станом на 21 вересня у конфлікті на сході України зафіксовано 3 тисячі 543 загиблих.

XS
SM
MD
LG