Доступність посилання

ТОП новини

Донецький університет переведуть у Вінницю – Квіт


Донецький національний університет переведуть у Вінницю. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт на своїй сторінці у Facebook.

«Донецький національний університет матиме кампус у Вінниці. Спочатку туди поїде лише ректор для вибору відповідних корпусів. Вже маємо кілька пропозицій. Форма навчання буде очно-дистанційна. Але значна частина викладачів і студентів буде вчитися і працювати у Вінниці. Про подробиці будемо інформувати окремо», – зазначив Квіт.

Напередодні Сергій Квіт повідомив, що Міністерство освіти займається питанням переведення Донецького національного університету в інший регіон, оскільки ректор цього університету та більшість студентів і викладачів «зайняли принципову патріотичну позицію і хочуть зберегти свій університет як інститут, що має власні академічні традиції, і розвивати його надалі».

Представники ж угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, «перепідпорядкували» собі цей університет, зняли з посади ректора і заявили, що, швидше за все, Донецький університет тепер стане філією Московського.

Студенти ДонНУ вимагали від українського уряду зберегти український статус вишу.

XS
SM
MD
LG