Доступність посилання

ТОП новини

КЗЖ вимагає зупинити тиск на кримськотатарський канал ATR


Російська влада, яка контролює Крим, має зупинити утиски незалежного кримськотатарського телеканалу ATR. Про це йдеться заяві Комітету захисту журналістів (КЗЖ).

Правозахисники наголошують, що у середу представники Центру МВС Російської Федерації щодо протидії екстремізму у Криму направили листа ATR, звинувативши у розпалюванні ворожнечі. У цьому листі також міститься вимога, щоб канал направив чинній владі Криму документи, включаючи реєстраційні номери, номери ліцензій, імена співробітників та розклад.

«Центр МВС Російської Федерації щодо протидії екстремізму у Криму має негайно припинити тиск на регіональних журналістів і відкликати свої звинувачення та вимоги до ATR. Влада має припинити репресії проти регіональних медіа і дозволити журналістам виконувати свої обов’язки», – зазначив представник КЗЖ у країнах Європи та Середньої Азії Музаффар Сулейманов.

16 вересня в Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники, відбувся обшук. Під час обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, гроші, кілька релігійних книг, комп’ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Сергій Аксьонов, який називає себе «прем’єром» Криму заявив, що всі дії, які будуть спрямовані на невизнання приєднання Криму до Росії жорстко переслідуватимуться.

Україна, Захід і правозахисні організації заявляли про утиски прав кримських татар на півострові фактичною владою.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG