Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві завтра розгляне скаргу захисту Савченко на постанову про психекспертизу


Надія Савченко
Надія Савченко

Басманний районний суд російської столиці Москви 26 вересня розгляне скаргу захисту арештованого в Росії українського офіцера Надії Савченко на постанову слідства про стаціонарну психіатричну експертизу.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав адвокат Микола Полозов.

Він також повідомив, що Савченко утримують в одиночній камері. «ТВ немає, в камері холодно. Везли її поїздом два дні. У СІЗО їй можна писати через ФСВП – листа», – написав адвокат.

«Ми вимагаємо від керівництва СІЗО-6 вжити всіх необхідних заходів щодо надання належної медичної допомоги Надії Савченко», – додав Полозов. За його словами, льотчиця застудилася під час етапування. Адвокати вирішують питання про передачу їй теплих речей і ліків.

Захист Савченко раніше сьогодні заявив про її перебування в московському СІЗО-6 у Печатниках.

Вчора адвокати Савченко заявили, що її вивезли з Воронезького СІЗО у невідомому напрямку. Після цього російські слідчі заявили, що українська льотчиця, яку утримують під арештом у Росії, пройде психіатричну експертизу у Москві. Речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що проведення експертизи є «звичною процедурою», відповідно до російського законодавства, у випадках скоєння «серйозних злочинів».

Минулого місяця захист Савченко заявляв, що їхня клієнтка виступила проти психіатричного огляду.

Міністерство закордонних справ України вручило консулові посольства Росії ноту протесту проти примусового направлення українського офіцера Надії Савченко на психіатричну експертизу в Москву.

XS
SM
MD
LG