Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії: вояки України паплюжать пам’ятники Другої світової війни


Російські ЗМІ звинувачують Збройні сили України у тому, що вони, нібито, не поважають та оскверняють пам’ятники солдатам Другої світової війни. Полковий української армії, щоб спростувати неправдиве твердження російських мас-медіа, навіть зняв і поширив в інтернеті відеоролик.

«Карателі безчинствують на окупованій території. За повідомленням інформбюро «армії Південного Сходу», в селищі Красноторка (на околиці Краматорська) нацисти осквернили пам’ятник воїнам визволителям, полеглим 1943 році в боротьбі з фашистами» – таке поширили інтернет ЗМІ: «crimea 24», «politsvoboda.ru», reportage24.ru, і сепаратистський сайт «Русская весна» та так зване «інформаційне агентство «Новороссия».

Таке повідомлення обурило полковника збройних сил України Федичева, і чоловік вирішив негайно дати відповідь. 25 вересня, на ютюбі з’явився ролик, записаний полковником збройних сил України. На задньому тлі будівля Красноторської селищної ради, добре видно й саму табличку. За словами вояка, він не полінувався приїхати на околицю міста Краматорськ та спростувати інформацію брехливих ЗМІ.

Спростування фейкової новини про пам'ятник
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00


«Російські засоби масової інформації продовжують поширювати абсолютно брехливі вигадки про дії Збройних сил, одна з яких з’явилась нещодавно, нібито в цьому передмісті Краматорська ЗСУ знищили пам’ятник радянським воїнам».

Полковник Збройних сил України пройшов до пам’ятника і показав, що той цілий, неушкоджений та навіть зберігся у дуже гарному стані.

«Пам’ятник стоїть на місці. А ЗСУ є спадкоємцями своїх дідів і батьків, які зробили великий внесок у перемогу у Великій вітчизняній війні – 7,5 мільйонів українців загинуло на фронтах війни. Ми шануємо і цінуємо свою історію», – каже він.

У своєму повідомленні чоловік наголосив на тому, що російські журналісти продовжують вести інформаційну війну. А споживачів інформації закликав замислитись на цьому прикладі над тим, що і де вони дивляться та читають.

На сайті так званого «інформаційного агенства Новороссия» згадане повідомлення підкріплене фейковим зображенням, що вже набуло популярності у мережі. На фото український прапор, а поруч із ним – прапор із нацистською свастикою.

20 вересня консульство Російської Федерації в Женеві опублікувало цю фотографію на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter з підписом «Сучасна Україна.

Знімок був зроблений в 2011 році в Харкові під час зйомок художнього фільму «Матч» – історії про футбольний матч команди «Люфтваффе» із військовополоненими спортсменами київської команди «Динамо».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG