Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд скарги Савченко на 13 жовтня


Надія Савченко
Надія Савченко

Скарга захисту української льотчиці Надії Савченко на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи буде розглянута російським судом 13 жовтня за її присутності, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше суддя Басманного суду Москви всупереч запереченням захисту ухвалив рішення проводити сьогоднішнє засідання в закритому режимі. Сама Савченко, яку цього тижня перевели з СІЗО Воронежа до Москви, на засіданні не була присутня.

24 вересня адвокати Савченко заявили, що її вивезли з Воронезького СІЗО у невідомому напрямку. Після цього російські слідчі заявили, що українська льотчиця, яку утримують під арештом у Росії, пройде психіатричну експертизу у Москві. Речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що проведення експертизи є «звичною процедурою», відповідно до російського законодавства, у випадках скоєння «серйозних злочинів».

Минулого місяця захист Савченко заявляв, що їхня клієнтка виступила проти психіатричного огляду.

Міністерство закордонних справ України вручило консулові посольства Росії ноту протесту проти примусового направлення українського офіцера Надії Савченко на психіатричну експертизу в Москву.

XS
SM
MD
LG