Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС Росії спростовують інформацію про зустріч російських та українських військових на Донбасі


Глава МЗС Росії Сергій Лавров
Глава МЗС Росії Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії спростовують інформацію про зустріч російських і українських військових щодо визначення буферної зони між позиціями бойовиків угруповання «ДНР» і «ЛНР» та українською стороною. Про це повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

«Всі питання, пов'язані з реалізацією режиму припинення вогню, обговорюються представниками української сторони і представниками окремих районів Донецької та Луганської областей», – йдеться у повідомленні.

В МЗС Росії зазначають, що роль російської сторони як члена контактної групи полягає в тому, щоб у взаємодії з місією ОБСЄ «надавати даному процесу (реалізації режиму припинення вогню - ред.) необхідне сприяння».

Раніше повідомлялось про початок роботи групи представників України, ОБСЄ і Росії спільного центру контролю й координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України. Головна мета робочої групи центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню, зокрема, створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом.

XS
SM
MD
LG