Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ підтвердили зустріч українських і російських військовослужбовців на Донбасі


Спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні заявляє, що в Соледарі Донецької області її представники були присутні під час зустрічі українських і російських військовослужбовців.

«Ми можемо підтвердити, що ми прийняли запрошення української сторони для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ спостерігати за сьогоднішніми попередніми переговорами в Соледарі між українськими та російськими офіцерами. Ми були там відповідно до нашого мандата», – йдеться в повідомленні спостережної місії, оприлюдненому на офіційній сторінці місії в Facebook від імені речника місії ОБСЄ Майкла Боцюрківа.

За повідомленням, метою цієї зустрічі було вислухати всі сторони, оцінити можливий вклад у процес з боку моніторингової місії ОБСЄ, який може бути корисним для ефективного впровадження домовленостей щодо припинення вогню.

«Ми готові підтримати Мінський протокол і меморандум, який встановив конкретні кроки, необхідні для деескалації ситуації в Східній Україні. Ми сподіваємося, що будь-яка досягнута домовленість у переговорах сприятиме встановленню ефективного режиму припинення вогню, який покладе край кровопролиттю і прокладе шлях для нормалізації й стабілізації ситуації в Україні», – підсумував Боцюрків.

Раніше сьогодні МЗС Росії спростувало інформацію про зустріч українських і російських військових щодо визначення буферної зони на Донбасі.

Перед цим у прес-центрі АТО повідомили про початок роботи групи представників України, ОБСЄ і Росії зі спільного контролю й координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України.

XS
SM
MD
LG