Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові переконуватимуть сепаратистів у Донецьку припинити вогонь – Міноборони


На Донбасі розпочала робоча група Спільного центру між представниками України, ОБСЄ та Росії. Про це йдеться у повідомленні українського Міністерства оборони.

«До її складу увійшли представники української сторони моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців Збройних сил Росії», – зазначають у Міноборони.

За словами керівника робочої групи Спільного центру генерал-лейтенанта Юрія Думанського, цей процес з початку підписання «мінського меморандуму».

«Головна мета робочої групи Спільного центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню – режиму «Тиші», – зазначив Думанський.

За його словами, що цей план передбачає виведення засобів ураження калібром понад 100 міліметрів на визначені відстані та створення 30-кілометрової зони розмежування, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін.

«Зону визначених районів щодо припинення вогню буде розподілено на чотири-п’ять секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п’яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України та Росії», – говорить Думанський.

За повідомленням Міноборони, сьогодні, 26 вересня, лише російські представники вирушили до Донецька. «Там вони планують провести зустріч з представниками незаконних терористичних бандформувань, щоб переконати їх припинити вогонь і розпочати виконувати пункти «мінського меморандуму». У цей час буде оголошено дводенну тишу. Якщо її не буде порушено, то розпочнеться послідовне відведення підрозділів сторін на погоджувальні рубежі», – зазначають в українському оборонному відомстві.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обмін полоненими.

XS
SM
MD
LG