Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода. Регіональна стипендіальна програма для журналістів


RFE/RL Регіональна стипендіальна програма для журналістів

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода розпочинає прийом заявок для участі в регіональній стипендіальній програмі для журналістів.

Мета програми полягає в тому, щоб допомогти активним журналістам розвиватися у своїй професії задля утвердження цінностей плюралізму.

Учасниками можуть стати місцеві журналісти з України, Вірменії, Білорусі та Молдови.

Україна

Київське бюро Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода обере та залучить до свого редакційного робочого процесу на постійній основі одного кандидата для підготовки текстових і мультимедійних матеріалів. Кураторами учасника програми будуть досвідчені професіонали з команди Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода. Очікується, що програма допоможе учаснику поглибити його/її журналістські знання, розвинути навички, створити контент, який відповідає інтересам суспільства, та познайомитися з принципами функціонування незалежних ЗМІ. Учасник програми зробить власний внесок у розвиток вільних ЗМІ в Україні.

Стипендіальна програма розрахована на вісім місяців. Вона розпочнеться орієнтовно 1 листопада 2014 року й включатиме тижневий візит до Праги, де розташований центральний офіс Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода.

Учасник програми отримуватиме щомісячну стипендію впродовж усіх восьми місяців, буде забезпечений робочим місцем у Київському бюро Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода. У разі потреби програма оплачуватиме житло в Києві. Проїзд та проживання під час візиту до Праги також оплачуватимуться.

І. Заявки

Заповнені заявки приймаються до 10 жовтня включно на електронні адреси balanovskayal@rferl.org

hokuvovaj@rferl.org

Пакет документів має включати такі матеріали:

  1. Мотиваційний лист, в якому потрібно вказати причини, які спонукали заявника брати участь у програмі, описати коло журналістських інтересів та попередній досвід, що може бути важливим для участі в програмі, а також професійні цілі заявника по завершенні Програми.
  2. CV, в якому вказати особисті дані, досвід роботи, освіту й володіння мовами. (Знання англійської мови не вимагається).
  3. Зразки двох робіт, створених та опублікованих протягом останніх 12 місяців, включно з деталями про публікацію (дата, ЗМІ).

Крім того, із заявниками може зв’язатися представник Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода для інтерв’ю – особисто, по телефону або по скайпу в рамках процесу подачі заявок.

II. Результати

Кандидати будуть поінформовані про результати відбору не пізніше ніж 15 жовтня.

Якщо виникнуть додаткові запитання, то звертайтеся за такими адресами::

balanovskayal@rferl.org

hokuvovaj@rferl.org

XS
SM
MD
LG