Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: проблеми в Україні віддзеркалили протиріччя в Євроатлантиці


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Події в Україні стали віддзеркаленням глибоких протиріч у Євроатлантиці. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на брифінгу у рамках Генасамблеї ООН.

«Криза всієї системи європейської безпеки виникла не у результаті українських подій, а навпаки, українські події стали віддзеркаленням глибинних протиріч, які накопичувалися в Євроатлантиці, коли після завершення Холодної війни, як було оголошено, були узгоджені гучні декларації, що безпека має бути рівною і неподільною для всієї Європи – цього не відбувалося», – цитує Лаврова агенція «РИА-Новости».

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG