Доступність посилання

ТОП новини

Люди з особливими потребами та бійці з АТО вийшли на «Марш миру» в Києві


Люди з особливими потребами вийшли на марш «За мир!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

Люди з особливими потребами вийшли на марш «За мир!»

Понад дві тисячі активістів – люди з особливими потребами, представники громадських організацій з усіх регіонів України, члени паралімпійської та дефлімпійської збірних України, а також бійці з АТО – вийшли в суботу на марш «За мир!» у Києві.

За словами виконавчого директора Національної асамблеї інвалідів України Наталі Скрипки, на марш прибули і жителі Донбасу.

«У марші беруть участь понад 1600 осіб з регіонів України, решта – це кияни. Близько двох з половиною тисяч учасників загалом. Ці люди з інвалідністю прибули з різних куточків України, включаючи і Донбас. Серед присутніх і луганчани, і жителі Донецької області», – розповідає Скрипка.

З київських шпиталів на марш приїхали і учасники бойових дій на Донбасі. Серед них і «айдарівець» з позивним «Сивий». У бою в Хрящуватому він втратив ногу.

«11 днів тривали атаки, 2 рота «Айдару» відбивала всі атаки. Там я отримав поранення – мінно-вибухова травма, тобто міна потрапила прямо на коліно, відірвавши мені ногу вище коліна», – розповів чоловік.

Попри тяжке поранення, «Сивий» зберігає оптимізм і віру в перемогу України на Донбасі.

«Перемога буде за нами. Я хочу показати, що незважаючи на те, що зараз після поранення я на костиликах, але після реабілітації і протезування, я збираюся всіх своїх онуків, а їх у мене троє, поставити на лижі», – розповів «айдарівець».

Учасники акції пройшли Хрещатиком, скандуючи «Україні – мир» та «Ні – війні».

«Марші миру» відбулись також у Харкові, Херсоні, Одесі та Запоріжжі.

XS
SM
MD
LG