Доступність посилання

ТОП новини

Очільник Харківщини просить парламент розпустити облраду


Голова Харківської облдерадміністрації Ігор Балута звернувся до спікера Верховної Ради Олександра Турчинова із проханням достроково припинити повноваження Харківської облради. Таке рішення він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Верховна Рада також має перевірити законність дій харківських обранців.

«Беручи до уваги викладене, враховуючи кризову ситуацію, що склалася в області через відкриту антидержавну та антинародну позицію місцевих «народних» обранців, прошу Вас, вельмишановний Олександре Валентиновичу, дати належну оцінку діям Харківської обласної ради і прийняти всі залежні від Вас заходів для проведення дострокових виборів до Харківської обласної ради з тим, щоб новообрані депутати у своїй діяльності керувалися Конституцією та інтересами народу, а не займалися кон'юнктурними політичними іграми», – йдеться в листі Балути до Турчинова.

На думку Ігоря Балути, депутати свідомо саботували затвердження програми заходів територіальної оборони Харківської області та не хотіли внести зміни до програми облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону.

Наприкінці цього тижня депутати Харківської облради не підтримали програму заходів територіальної оборони, ініційованої керівництвом ОДА, мотивуючи це значними витратами. Проти прийняття програми виступила низка депутатів Партії регіонів. Ігор Балута заявив, що оцінкою відмови депутатів підтримати заходи з обороноздатності регіону мають зайнятися правоохоронні органи.

XS
SM
MD
LG