Доступність посилання

ТОП новини

Тимчук: «Російсько-терористичні війська різко активізували обстріли українських позицій»


З 18:00 суботи, 27 вересня, «російсько-терористичні війська різко активізували обстріли позицій українських військ», написав на своїй сторінці у Facebook керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, з 6:00 ранку сьогоднішнього дня зафіксовано 9 обстрілів позицій українських військ.

Українські війська, як наголошує військовий оглядач, відкривають вогонь виключно у відповідь, при спробах російських підрозділів і груп бойовиків штурмувати їхні позиції.

Одночасно відзначені випадки обстрілів позицій бойовиків силами інших російських та сепаратистських підрозділів. При обстрілі застосовується ствольна артилерія, міномети. Подібні випадки зафіксовані в районі населених пунктів Кіровське, Фащівка, Жданівка, зазначає Тимчук.

Прес-центр АТО повідомив, що в неділю, 28 вересня, неконтрольовані збройні формування далі обстрілюють позиції сил АТО в районі Щастя, вибухи від мін лунають поблизу Луганської ТЕС.

Вогневі нальоти здійснюються на околиці Дебальцевого, в районі Донецького аеропорту та селища Піски. Там українські військовослужбовці продовжують утримувати займані позиції.

У Маріуполі ситуація залишається стабільною, повідомляють в прес-центрі АТО.

З ранку бойовики активізували свою діяльність в районі траси Луганськ-Артемівськ, а також у передмістях Горлівки. У прикордонних районах діють диверсійно-розвідувальні групи бойовиків.

За минулу добу, за даними прес-центру АТО, серед українських військових втрат немає.

26 вересня прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля повідомила, що бойовики обстрілюють не лише місто Щастя Луганської області, а й гуманітарний коридор, по якому мирні громадяни переходять із території, контрольованої «ЛНР», на територію, яку контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG