Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську волонтерки плетуть маскувальні сітки для БТРів


У Дніпропетровську жінки та дівчата, які об’єднались у «Батальйон «Купол», плетуть маскувальні сітки для бронетехніки українських військових в зоні АТО.

Волонтерки розповіли кореспонденту Радіо Свобода, що про потребу в таких виробах вони дізнались від самих українських військових.

Першу риболовецьку сітку розміром в 5 на 11 метрів, яка стала основою для плетива, вони придбали за власні гроші, потім кілька десятків сіток отримали в подарунок від небайдужих людей.

Для виготовлення «степового» камуфляжу для БТРів йдуть у хід старі речі з натуральних тканин: одяг, штори, постільна білизна, скатертини – жовто-коричневої гами.

Крім того, одна з волонтерок шиє для військових куртки-«кікімори» для маскування в осінньому лісі, вирізаючи з тканини вручну й нашиваючи на виріб сотні клаптиків-листочків.

Як зазначають жінки, свої витвори вони передають військовим у зону АТО через колег-волонтерів. У відповідь отримують від солдатів дзвінки з подяками та нові замовлення.

Крім того, наразі в планах «Батальйону «Купол» – налагодити виробництво зручних і теплих устілок з собачої шерсті для військового взуття. Робота над пробною партією триває.

XS
SM
MD
LG