Доступність посилання

ТОП новини

Харків: активісти продовжують валити Леніна, МВС порушило справу


У Харкові пам'ятник Леніну пошкодили відбійним молотком
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

У Харкові пам'ятник Леніну пошкодили відбійним молотком

У Харкові учасники мітингу за єдність України продовжують валити пам’ятник Леніну.

На постаменті активісти вибили відбійним молотком «Слава Україні». Активісти залізли на постамент та почали пиляти ноги.

Очевидці у соцмережах повідомляють, що пам’ятник скоро впаде.

МВС у Харкові за фактом спроби повалення пам’ятника Леніну на площі Свободи відкрило кримінальне провадження за частиною 2 статті 298 (знищення, руйнування чи пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Про це йдеться у повідомленні обласного управління МВС.

«Наразі біля пам’ятника Леніну на площі Свободи в Харкові зібралось близько 3000 мітингувальників, які чинять правопорушення. Працівниками міліції з організаторами зібрання було проведено бесіду про неприпустимість вчинення провокацій та порушень діючого законодавства, вказані особи проігнорували вимоги правоохоронців, ведуть себе зухвало та провокують інших громадян на радикальні дії», – зазначають в МВС.

У неділю у Харкові відбувся Марш за єдність України. В акції взяли участь кілька тисяч людей.

Вони несли у руках прапори Харкова, синьо-жовті та червоно-чорні стяги, символіку партій «Батьківщина», «Свобода» та «Правий сектор», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Колона пройшла від Дзеркального струменя по вулиці Сумській до площі Конституції. Попереду колони йшли представники харківських «ультрас», які кидали петарди та палили димові шашки. Весь час колону супроводжували працівники міліції.

Учасники маршу співали українські пісні, гімн України, кричали образливі вигуки на адресу Путіна.

На площі Конституції колона зупинилася, де відбувся мітинг.

XS
SM
MD
LG