Доступність посилання

ТОП новини

Україна залишиться унітарною, про федералізацію не йдеться – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Питання територіальної цілісності України на порядку денному не стоїть, Україна залишиться унітарною. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю «1+1».

«Я можу вас запевнити, що ні питання суверенітету, ні територіальної цілісності, ні незалежності України не стоять на порядку денному. Україна є і буде єдиною державою. Ніякої федералізації, Україна буде соборною і унітарною державою», – наголосив Порошенко.

Окремі райони Донецької і Луганської області отримують «особливий режим» місцевого самоврядування, а особи, що брали участь у самопроголошених органах «ДНР» і «ЛНР» чи незаконних збройних формуваннях, підлягають амністії. Відповідні закони ухвалила Верховна Рада України 16 вересня. Прибічники цих законів говорять, що завдяки такому компромісу вони відвернули щонайменше широкомасштабну війну, щонайбільше – Третю світову. А критики кажуть, що закони легалізують російську окупацію і терористичні збройні угруповання, при цьому саме Україна, а не Росія бере на себе зобов’язання фінансувати ці території за відсутності реального контролю над ними.

Росія, яку Київ та Захід звинувачують в агресії проти України, неодноразово заявляла, що Україна має запровадити федералізацію.

XS
SM
MD
LG