Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС офіційно відклала до кінця 2015 року застосування угоди про ЗВТ з Україною


Рада Європейського союзу ухвалила рішення про відтермінування на рік початку імплементації торговельної частини Угоди про асоціацію з Україною щодо зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Як повідомили у прес-службі Ради ЄС, застосування положень Угоди про асоціацію, що стосуються IV глави угоди (зони вільної торгівлі), відкладається до 31 грудня 2015 року.

Рішення ухвалене на виконання домовленостей, досягнутих 12 вересня цього року міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним, економічного розвитку Росії Олексієм Улюкаєвим і комісаром ЄС з питань торгівлі Карелом де Гюхтом.

Водночас, за повідомленням, тимчасове застосування поширюватиметься з 1 листопада цього року на ті частини Угоди про асоціацію, що стосуються питань зовнішньої політики, внутрішніх справ і юстиції, секторальної співпраці та інституційної частини.

16 вересня Верховна Рада України і Європарламент одночасно ратифікували угоду про асоціацію, переговори про яку велися з 2007 року.

Водночас Україна і ЄС домовилися на рік відкласти застосування Угоди про асоціацію в частині функціонування зони вільної торгівлі – до 31 грудня 2015 року. У цей же період діятимуть односторонні преференційні заходи, які ЄС вже застосовує стосовно України, а також продовжує діяти преференційний режим торгівлі між Україною і Росією у рамках зони вільної торгівлі СНД.

XS
SM
MD
LG