Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу про «геноцид російськомовних» в «ДНР» і «ЛНР» – слідчий комітет


Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про «геноцид російськомовного населення» «ДНР» та «ЛНР». Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті комітету.

«Слідство встановлено, що у період з 12 квітня 2014 року і по теперішній час у порушення Конвенції 1948 року «Про попередження злочину геноциду і покарання за нього», а також інших міжнародно-правових актів, які засуджують геноцид, невстановлені особи з числа вищого політичного і військового керівництва України, Збройних сил України, Національної гвардії України і «Правого сектору» віддавали накази, спрямовані на повне знищення саме російськомовних громадян, які проживають на території Донецької та Луганської республік», – зазначив представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

За його словами, стаття 357 Кримінального кодексу Росії (геноцид) передбачає до двадцяти років позбавлення волі чи страту.

Смертна кара в Росії передбачена Кримінальним кодексом. У 1999 році на її застосування було накладено мораторій. У 2009 році Конституційний суд остаточно заборонив цю міру покарання.

Вбивства, за словами Маркіна, відбувалися нібито із застосуванням систем залпового вогню «Град» та «Ураган», а також авіаційних некерованих ракет, які мають касетну головну частину, тактичних ракет «Точка-У» та інших видів важкого озброєння «невибіркової дії».

Україна і Захід звинувачують Росію у введенні регулярних військ на території Донбасу, а також у постачанні туди зброї та бойовиків. Москва свою причетність відкидає.

Україна визнала угруповання «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG