Доступність посилання

ТОП новини

Українські та російські профспілки засуджують поводження з журналістами на Донбасі – ОБСЄ


Представник ОБСЄ у справах свободи ЗМІ Дуня Міятович
Представник ОБСЄ у справах свободи ЗМІ Дуня Міятович

Представники українських і російських профспілок журналістів засуджують вбивства, побиття та затримання репортерів у зоні бойових дій на Донбасі. Про це вони заявили на зустрічі з представником ОБСЄ у справах свободи ЗМІ Дунею Міятович, йдеться у прес-релізі ОБСЄ.

Під час цієї зустрічі з журналістами, яка була вже третьою, Міятович заявила, що «профспілки відіграють ключову роль у вирішенні цих питань і деескалації конфлікту».

«Правда і професіоналізм є нашими союзниками, коли ми повідомляємо про цей жахливий конфлікт. Журналісти мають особливу відповідальність щодо непоширення пропаганди», – наголосила Міятович.

Дві попередні подібні зустрічі відбулися 19 травня та 27 червня. Під час першої зустрічі журналісти ухвалили меморандум щодо ситуації в, і навколо України. А під час другої – план дій.

Представники Національної та Незалежної профспілок журналістів України, а також російські профспілківці відвідали зустріч, яку ініціювала виконавчий директор Міжнародного інституту преси Елісон Бетл-МакКензі. У зустрічі також брали участь представники Міжнародної федерації журналістів, Європейської журналістської федерації та Репортерів без кордонів.

XS
SM
MD
LG