Доступність посилання

ТОП новини

Серед бойовиків почастішали випадки внутрішніх «розбірок» – прес-служба АТО


Останнім часом почастішали випадки так званих «розбірок» серед угруповань бойовиків, які відбуваються в житлових кварталах окупованих ними міст, повідомляє прес-служба антитерористичної операції у Facebook.

«Розбірки» відбуваються не тільки із застосуванням стрілецької зброї, а й часто супроводжуються стріляниною з мінометів і гранатометів, йдеться в повідомленні.

«Яскравим прикладом вищесказаного став артилерійський обстріл, який відбувся 29 вересня 2014 з боку Єнакієвого у напрямку Кіровського», – відзначили в прес-службі.

Відповідно до повідомлення, обидва міста перебувають під окупацією сепаратистів, і там немає ні української артилерії, ні українських солдатів. Попри це, артилерійський обстріл там триває.

«І жодним чином не слід сподіватися, що в поясненнях сепаратистів прозвучить, що нібито вони вели вогонь один проти одного або по мирних жителях міста. Знову волатимуть про «жорстокість хунти і бандерівців», які обстрілюють мирних жителів», – заявив представник штабу АТО, полковник Кравчук.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про припинення вогню на сході України. Влада України заявляла, що бойовики, попри перемир’я, продовжують обстріли позицій силовиків. Бойовики, зі свого боку, звинувачували українські сили в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG