Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: місія і далі працює на Луганщині


Місія ОБСЄ в Україні збільшить кількість спостерігачів для моніторингу ситуації на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Місія ОБСЄ в Україні збільшить кількість спостерігачів для моніторингу ситуації на Донбасі

Представники ОБСЄ і далі працюють у Луганській області. Про це у вівторок заявив прес-аташе спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.

«Сьогодні у ЗМІ з’явилася інформація, що голова ОДА Луганської області Геннадій Москаль констатує самоусунення місії в області. Це не так, спостерігачі і далі працюють у Луганську та області. Це видно із звітів, які щодня з’являються на сайті www.osce.org. Але через те, що у Луганську та прилеглих територіях дуже складна гуманітарна ситуація і деякі спостерігачі ОБСЄ не захищені належним чином, кількість співробітників нашої місії дещо змінилася», – зазначив Боцюрків.

30 вересня голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що спостережна місія ОБСЄ на Луганщині не виконує моніторингу припинення вогню.

«Луганська ОДА констатує, що місія ОБСЄ, яка має контролювати дотримання домовленостей про припинення вогню, на жаль, самоусунулася від своїх обов’язків», – зазначила прес-служба Москаля.

У понеділок президент України Петро Порошенко у розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель висловив занепокоєння, що ОБСЄ досі не надала Україні безпілотні літальні апарати, що визначено попередніми домовленостями.

У вівторок в ОБСЄ заявили, що і використовуватимуть безпілотники для спостереження за подіями у східних регіонах.

XS
SM
MD
LG