Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: за час оголошення перемир’я на Донбасі загинуло 30 людей


Понад 30 українських громадян загинули від початку оголошення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це в ефірі телеканалу «Україна» повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«З 5 вересня загинуло понад 30 людей. Точної цифри поки у нас немає, однак є багато днів, коли ми не отримуємо інформацію про те, що гинуть наші військові, є поранені, у тому числі і за цю добу», – зазначив Лисенко.

За його словами, у вівторок у зоні бойових дій на Донбасі було поранено 2 українських військових.

Андрій Лисенко зазначив, що режим припинення вогню дає можливість змінити сили у зоні бойових дій, а також доставити техніку і звільнити українських полонених.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

Але попри оголошене перемир’я, повідомляє РНБО, обстріли українських позицій з боку сепаратистів є систематичними.

XS
SM
MD
LG