Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині СБУ знешкодила підпільну диверсійну групу


Контррозвідка СБУ припинила діяльність диверсійної групи, яка за завданням російських спецслужб залишилась на звільненій від проросійських бойовиків території Костянтинівського району Донецької області для підпільної злочинної діяльності, повідомляє прес-служба відомства.

«Підривну діяльність групи безпосередньо координував з Донецька офіцер ГРУ ГШ ЗС Росії. 28-29 вересня поблизу міста Краматорськ на Донеччині затримано чотирьох місцевих мешканців. Встановлено, що протягом липня-вересня зловмисники збирали розвіддані про місця базування, кількість та озброєння, місця дислокації підрозділів сил АТО в районі Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки, Красноармійська та передавали їх до оперативного штабу самопроголошеної ДНР. Для збору інформації про замасковану техніку диверсанти цинічно використовували неповнолітніх дітей, яких за жменю солодощів відправляли «за грибами та ягодами» для ведення спостереження», – йдеться у повідомлені.

У відомстві зазначають, що співробітники СБУ також викрили схрон з великою кількістю зброї та вибухівки, які Зловмисники планували використовувати для проведення диверсій на звільненій силами АТО території Донецької області.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

XS
SM
MD
LG