Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: активісти вдруге спробували зняти з посади прокурора


У Дніпропетровську активісти вдруге спробували зняти з посади прокурора області
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

У Дніпропетровську активісти вдруге спробували зняти з посади прокурора області

У Дніпропетровську у середу ввечері активісти вдруге спробували зняти з посади прокурора області Романа Федика. Кілька десятків людей під прапорами «Люстраційного комітету» прийшли до будівлі прокуратури, щоб, як вони самі заявляли, передати звернення громадян прокуророві, а також зажадати його відставки.

З будівлі прокуратури до пікетувальників ніхто не вийшов. Двері виявились зачиненими й забарикадованими зсередини дерев’яними щитами. На фасаді була прикріплена записка, що вхід до будівлі здійснюється через в’їзні ворота, однак і вони виявились зачиненими.

Як зазначила керівник «Люстраційного комітету» при Штабі національного захисту Дніпропетровщини Таміла Ульянова, через відсутність доступу до будівлі прокуратури активісти були змушені викликати міліцію та «швидку» допомогу – «на випадок, якщо комусь знадобиться психіатрична допомога».

Активісти помітили неподалік автобус з номером маршрутного таксі, всередині та біля якого перебували десятки людей у шоломах, схожих на спецпризначенців міліції, але без розпізнавальних знаків. На питання активістів та журналістів невідомі в формі не реагували, а потім зачинились в автобусі.

Після цього інциденту під прокуратурою сталась коротка сутичка: невідомий з кулаками напав на учасника акції. Нападника відтіснили і передали до рук правоохоронців.

Слідчий Жовтневого райвідділу міліції Дніпропетровська, який прибув на місце події, склав зі слів учасників протокол про відсутність доступу до будівлі прокуратури і пообіцяв з’ясувати ситуацію.

Перша спроба зняти з посади прокурора Дніпропетровської області Романа Федика відбулась у вівторок: активісти, звинувативши прокурора у бездіяльності, увійшли до його кабінету і обсипали сміттям. При цьому вони дали посадовцеві 24 години на написання заяви про відставку. Тоді прокурор заявив, що звільнятись з роботи не планує, і зажадав порушення кримінального провадження проти учасників акції.

Раніше у Дніпропетровську керівництво облдержадміністрації звинувачувало прокурора області Романа Федика у «деструктивній позиції» та затягуванні розслідування справи про побиття «тітушками» мирних громадян 26 січня 2014 року. Сам Федик ці звинувачення відкидав.

XS
SM
MD
LG