Доступність посилання

ТОП новини

Податкова система України нагадуватиме грузинську і європейську – Шлапак


Міністр фінансів Олександр Шлапак
Міністр фінансів Олександр Шлапак

Уряд пропонує скасувати шість податків, інші – укрупнити, заявив в ефірі Радіо Свобода міністр фінансів Олександр Шлапак.

За його словами, податки, які пропонують прибрати, малоефективні, і ті, витрати на збирання яких значно перевищують ефект від самих податків.

«В основному це маленькі податки, які збираються в тому числі і до місцевих бюджетів. Інші податки ми укрупнюємо і збираємо до купи. Таким чином наша система фактично перетворюється в звичайну європейську систему. Вона буде повністю відповідати після ухвалення наших ініціатив директивам Європейського союзу і буде більше нагадувати цивілізовані податкові системи, таку як у грузинів і таку, як у інших наших європейських колег», – сказав міністр.

Олександр Шлапак пояснив, що прибрати планують збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір у виглядів цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ, рентну плату за транспортування нафти і нафтопродуктів, збір за місця паркування транспортних засобів, туристичний збір, на розвиток виноградарства і хмелярства.

«Таким чином у нас буде не 22, а лише 9 податків. Це разом з місцевими податками», – додав Олександр Шлапак.

На останньому засіданні депутати Верховної Ради відмовилися розглядати законопроекти, які стосуються податкової реформи. Їх можуть винести на наступне засідання парламенту, яке заплановане на 14 жовтня.

XS
SM
MD
LG