Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики не дають згоди на роботу моніторингових груп на Донбасі – Лисенко


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

Робота моніторингових груп на Донбасі не розпочалася через відсутність згоди на це бойовиків. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«На виконання домовленостей трьохсторонньої контактної групи, які були досягнуті у Мінську, на Донбасі завершилося комплектування трьохсторонніх груп спостерігачів, щодо припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування сторін. Станом на сьогодні робота груп не розпочалася через відсутність згоди на це від незаконних збройних формувань, що продовжують порушувати режим припинення вогню», – повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО.

За словами Лисенка, планується, що спостерігачі будуть без зброї та матимуть розпізнавальний знак у вигляді пов’язки білого кольору з буквами «НМ» (Наглядова Місія).

26 вересня повідомлялось про початок роботи групи представників України, ОБСЄ і Росії спільного центру контролю й координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України. Головна мета робочої групи центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню, зокрема, створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом.

XS
SM
MD
LG