Доступність посилання

ТОП новини

Люстрація в Міністерстві оборони звільнить робочі місця для волонтерів – Гелетей


Валерій Гелетей
Валерій Гелетей

Міністр оборони України Валерій Гелетей на зустрічі з волонтерами розповів, що підтримує люстрацію в міністерстві, адже таким чином планує позбутися тих працівників, які гальмують реформування оборонного комплексу країни. Він також оголосив, що відбір кандидатів на звільнені посади буде відкритим і запросив активістів звільнені високопосадовці зможуть стати активістами й отримати місця в раді волонтерів.

«Міністерство оборони, як і всі державні правоохоронні органи також підпадає під закон про люстрацію. Цілком очевидно, що будуть звільнятись чимало чиновників, посадовців в системі міністерства оборони. Але разом із тим, я маю велику надію, що ці волонтери, які зараз проявляють лідерські якості, і замінять тих людей», – сказав він.

Гелетей також додав, що зараз робить усе, щоб влаштувати героїв війни у вищі навчальні заклади, військові та за іншим профілем, а також в майбутньому сприятиме їхньому працевлаштуванню в військових органах, адже вони «справжні патріоти».

Щоб підтримати міністра в його прагненні очистити систему, волонтери принесли йому пакети для сміття, символізуючи «народну люстрацію».

«Смітник ми сюди не принесли, а зараз в Україні дуже популярна народна люстрація. Якщо у вас там будуть люди, які не розуміють своїх повноважень і обов’язків перед Україною – ми вам допоможемо», – сказав волонтер.

Закон «Про очищення влади» був ухвалений парламентом 16 вересня, 25 вересня його підписав голова Верховної Ради Олександр Турчинов. Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати цей документ, після чого він має вступити у дію.

XS
SM
MD
LG