Доступність посилання

ТОП новини

У Криму «поліція» затримала українського журналіста


У Джанкої сьогодні затримали кореспондента херсонської газети «Новий день», члена Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Олег Батурин. Про це проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомили в НМПУ.

«На вокзалі в Джанкої, коли журналіст мав повертатися додому з відрядження, до нього підійшов наряд російської поліції з вимогою пред’явити документи. Після того, як журналіст показав їх, він був затриманий для перевірки, чи не фальшиві документи», – розповіли в медіа-профспілці.

За словами родичів, з якими журналіст зрідка виходив на зв’язок, після затримання Батурина очікував багатогодинний допит, після якого його відпустили, але документи і мобільний телефон не повернули.

Як повідомляють в НМПУ, зараз журналіст перебуває на квартирі у своїх кримських друзів. Через день він повинен з’явитися у відділ «поліції», де йому обіцяли повернути відібрані речі.

Родичі журналіста вважають, що існує ризик його повторного затримання. У медіа-профспілці заявили, що вживуть усіх заходів, щоб не допустити цього.

XS
SM
MD
LG